Menyknapp

Skräddarutbildning

Drömmer du om att förverkliga din eller din kunds idé med perfekt passform, i naturliga tyger som värnar om klassiska snitt, hållbarhet och tidlös design – då är det här utbildningen för dig!

Som skräddare värnar du om ett hantverk med historia, nutid och framtid – allt för att utveckla din förmåga att skapa din yrkesbana till mästerverk.

 • Menybild
  YH-utbildning

  Damskräddare

  3 år
  Heltid
  Start 26 aug
  Damskräddaren får vara kreativ och leka med form och detaljer. De klassiska snitten i hantverket finns kvar men man får lov att sväva ut lite mer.
 • Menybild
  YH-utbildning

  Herrskräddare

  3 år
  Heltid
  Start 26 aug
  En herrskräddare är den som bevarar det traditionella hantverket just för att man förhåller sig till traditionsenliga regler – man måste hålla sig inom vissa ramar.
 • Menybild
  YH-utbildning

  Klänningsskräddare

  3 år
  Heltid
  Start 26 aug
  En klänningsskräddare har helt fria tyglar. Det finns inga regler att förhålla sig till men konstruktionen och underarbetet är viktigt.
Kvalitet

Hos oss syr du direkt till kund

En av våra främsta framgångsfaktorer på Nordiska Skräddarskolan är att du som studerande arbetar med riktiga kundprojekt och beställningsuppdrag.

Läs mer här
Material

Behöver jag betala för tyg och material?

Du som studerande kommer att få arbeta med förstklassiga kvalitetstyger. Hållbarhet och långsiktighet, både i material och produktion går som en röd tråd genom utbildningen.

Läs mer här
Komvux och folkhögskola

Behöver du komplettera dina betyg?

Saknar du behörighet för att ansöka till skräddarutbildningen? Då kan du läsa in de kurser som du saknar på komvux eller på folkhögskola.

Läs mer här