Menyknapp

Intervju med Rikard på Varbi

Vi på Varbi utvecklar och driver ett molnbaserat rekryteringssystem som finns tillgängligt i flera länder. Vi har funnits på marknaden sedan 2007 och har vårt huvudkontor i Trollhättan.

Jag är med i ledningsgruppen för Backend-utvecklare för att kunna bidra med min erfarenhet som utvecklare.

Hur ser IT-branschen ut för systemutvecklare/backend-utvecklare?

Som Backend-utvecklare kan du jobba inom princip vilken bransch som helst, då behovet av utvecklare finns överallt. Inom utveckling finns det många sätt att göra karriär på, du kan t ex specialisera dig inom ett område så som systemarkitektur eller projektledning.

Det finns också stora möjligheter att jobba som frilansare då många företag hyr in mer personal vid t ex stora projekt eller när speciell kompetens behövs. Tack vare den tekniska utveckling ökar behovet av utvecklare.

Varför ska man läsa Backend-utvecklare?

Om du tycker om att lösa problem och att strukturera ditt arbete så är det fantastiskt roligt att jobba som utvecklare. För många av oss i branschen är utveckling inte bara ett jobb utan också ett intresse.

Att jobba som utvecklare innebär också att man har varierande uppgifter, stort ansvar och att man utvecklas konstant. Ofta innebär det också nära samarbete med kunder för att tillsammans skapa nya funktioner och lösningar.

Ledningsgruppen för YH Backend-utvecklare

Rikard Birath, Utvecklingschef på Varbi AB

Publicerad:

Publicerad: